Víza Dominikánská republika

Vízum do Dominikánské republiky

Jak na víza do Dominikánské republiky

S Dominikánskou republikou má Česká republika bezvízový styk na dobu pobytu do 90 dní.

  • Je nutné zakoupit turistickou kartu (Tarjeta de Turismo) v ceně cca 10 USD na některém z konzulátů Dominikánské republiky nebo přímo na letišti Las Américas v Santo Domingu. Turistická karta opravňuje držitele k pobytu na území země po dobu 30 dnů. V případě delšího pobytu je třeba zakoupit prodloužení až do doby 90 dnů.
  • Podmínkou vstupu je i potvrzená zpáteční letenka.

Nejžádanější víza

Jedete za teplem do Dominikánské republiky? Chcete si prohlédnout hlavní město Santo Domingo? Vítejte ve velmi oblíbené turistické destinaci. Dominikánská republika je v Karibiku a sousedí s Haiti. Na zimu zapomeňte, po celý rok je tu příjemných 16–30 °C. Úředním jazykem je španělština, ale v turistických oblastech se domluvíte i anglicky. Pěstuje se tu rýže, banány, kukuřice, káva a další plodiny, významným zdrojem příjmů je právě turistický ruch.