Víza Indie

Víza do Indie

Jak na víza do Indie?

Naše vízové oddělení pro vás vyřídí turistická, služební a také tranzitní víza do Indie. Rádi vám odpovíme na vaše dotazy na adrese info@viza.cz

  • E-vízum, doba schválení do 72 hodin.
  • Turistické a služební vízum, pro cesty nad 60 dnů a více vstupů, se přes indickou ambasádu vyřizuje minimálně 6 pracovních dní.

E-víza do Indie, pokud cestujete letadlem nebo lodí

Do Indie letecky jako turista

  • S platností od 26. 2. 2016 se Česká republika zařadila mezi země, jejichž občané mohou pro své turistické cesty získat elektronické vízum bez nutnosti navštívit indickou ambasádu.
  • Vízum je vyřízeno za 72 hodin. 
  • Má platnost 60 dní ode dne prvního vstupu do země.
  • Je pouze na 2 vstupy.
  • Lze o něj žádat pouze 2x do roka, vždy maximálně 4 měsíce před plánovaným odletem. 
  • Vízum "medical" má platnost 60 dní od vstupu do země a je na 3 vstupy. 
 
E-víza lze použít pouze na těchto letištních a námořních přechodech:
  • Ahmedabad
  • Amritsar
  • Bagdogra
  • Bengaluru
  • Calicut
  • Chennai
  • Chandigarh
  • Cochin (plus přístav)
  • Coimbatore
  • Delhi
  • Gaya
  • Goa (plus přístav)
  • Guwahati
  • Hyderabad
  • Jaipur
  • Kolkata
  • Lucknow
  • Mangalore (plus přístav)
  • Mumbai
  • Nagpur
  • Pune
  • Tiruchirapalli
  • Trivandrum
  • Varanasi

Pro vyřízení E-víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • barevný scan cestovního pasu ve formátu PDF s maximální velikostí souboru 300 KB
  • pas musí být platný minimálně ještě 6 měsíců ode dne příletu do Indie a s minimálně dvěma volnými stránkami,
  • barevný scan vaší fotografie na bílém pozadí (portrét, pasové foto) ve formátu JPG, minimálně 10 KB, maximálně 1 MB,
  • vyplněný a podepsaný formulář.

Do Indie po moři či po zemi jako turista

Turistická víza do Indie, pokud cestujete jinak než přes letiště a přístavy ze seznamu výše

  • Vízum se vyřizuje přes indickou ambasádu v Praze. 
  • Doba vyřízení je 7 dní, expresní vyřízení není možné.
  • Platnost víza dle doložené letenky.
  • Platnost víza začíná již dnem podání žádosti na ambasádu.
  • Toto vízum se týká i pobytů delších než 60 dní a víz pro více než 2 vstupy.

Pro vyřízení turistického víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • cestovní pas, platný ještě šest měsíců po návratu z Indie,
  • 1 fotografie 5 x 5 cm (musí mít bílé pozadí) + stejná fotografie nahraná v aplikaci online formuláře,
  • anglicky online vyplněný formulář na adrese: https://indianvisaonline.gov.in/visa/ (při vyplňování vyberte „Czech-Prague“ v políčku „Indian Mission“), po vyplnění vytiskněte 1 kopii, dvakrát podepište (jednou pod fotografií a podruhé na konci formuláře) a doručte s ostatními podklady na naše vízové oddělení,
  • doklad o rezervaci zpáteční letenky,
  • konzulární oddělení si může vyžádat další dokumenty.

Služební víza do Indie (business a employment vízum) 

  • Platnost a počet vstupů služebního víza je stanovena dle uvážení konzulárního pracovníka, maximálně však 6 měsíců a 2 vstupy.
  • Platnost víza začíná dnem podání žádosti.
  • Služební víza do Indie můžeme vyřídit za 7 pracovních dní.

Pro vyřízení služebního víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • platný cestovní pas, který bude platit ještě šest měsíců po předpokládaném návratu ze země,
  • 1 fotografie 5 x 5 cm (musí mít bílé pozadí) + stejná fotografie nahraná v aplikaci online formuláře,
  • anglicky online vyplněný formulář na adrese: https://indianvisaonline.gov.in/visa/ (při vyplňování vyberte „Czech-Prague“ v políčku „Indian Mission“), po vyplnění vytiskněte 1 kopii, dvakrát podepište (jednou pod fotografií a podruhé na konci formuláře) a doručte s ostatními podklady na naše vízové oddělení,
  • nutné doložit vyplněný business form,
  • pro business vízum (pouze pro návštěvy veletrhů, výstav, jednání a podobně) zvací dopis z Indie (stačí faxovou kopii) a vysílací dopis od české firmy (originál),
  • pro zaměstnanecké vízum (instalace, údržba nebo opravy zařízení českými pracovníky, školení indických zaměstnanců atd.) vyplněný business form a smlouvu o zaměstnaneckém poměru českých pracovníků u indické firmy na danou dobu vykonávaných prací,
  • doklad o rezervaci zpáteční letenky.

Tranzitní víza do Indie

  • Tranzitní vízum do Indie má platnost 15 dní ode dne vydání.
  • Občané ČR nepotřebují tranzitní vízum, pokud neopustí tranzitní prostor letiště.

Nejžádanější víza

Rádi byste procestovali Indii? Chystáte se do Dillí nebo chcete vidět Bombaj? Možná sníte i o tom, že navštívíte Tádž Mahal či indickou část Himálaje? Naše vízové oddělení vám zajistí turistické i služební vízum do Indie. Jak na vízum, nevíte si rady s vyplněním formuláře? Rádi vám poradíme na adrese info@viza.cz