Víza Papua-Nová Guinea

Vízum do Papui-Nové Guinei

Jak na víza do Papui-Nové Guinei?

Na Papuu-Novou Guineu (PNG) potřebujete vízum. Doporučujeme předem ověřit u zastupitelského úřadu, jestli se podmínky pro cestování nezměnily.

Doklady potřebné k vyřízení víza:

  • cestovní pas, platnost minimálně 6 měsíců,
  • fotografie pasového formátu,
  • vyplněný formulář,
  • zpáteční letenka nebo itinerář od cestovní agentury,
  • doklad o finančních prostředcích (výpis u účtu za poslední 3 měsíce),
  • doklad o zdravotní způsobilosti v angličtině (potvrzený lékařem).

 

Občané ČR mohou získat turistická víza po příjezdu na určených mezinárodních hranicích PNG, musí být předložena žádost o povolení vstupu PNG application for entry permit, zdravotní způsobilost PNGSHF a vytištěný Seznam zemí způsobilých k získání víza při příjezdu.

  • Mezinárodní letiště Jackson
  • Daru
  • Wutung (Vanimo)
  • Kagamuga Airport, Mt Hagen

 

Nejžádanější víza

Cestujete do Papui-Nové Guinei? Chcete navštívit hlavní město Port Moresby? Vízum si můžete vyřídit v Hamburku a dalších městech na světě. Proč si turisté oblíbili tuto oblast? Jezdí sem obdivovat úchvatnou přírodu. Zdejší flora je totiž velmi rozmanitá, na Nové Guinei také žije mnoho zajímavých živočichů. Domov zde má ježura, krokodýli, želvy, hadi, velké množství ptáků, například rajky a kasuáři a deset druhů stromových klokanů. Spousta vzácných druhů rostlin roste v tropických deštných pralesích.