Víza Saúdská Arábie

Vízum do Saúdské Arábie

Jak na víza do Saúdské Arábie

O vízum do Saúdské Arábie si lze požádat osobně na ambasádě. Rádi vám poradíme, jak na to.  

  • doba vyřízení víza je 1 týden, může se prodloužit podle uvážení konzulárního oddělení Saúdské Arábie

K vyřízení víza budete potřebovat tyto dokumenty:

  • cestovní pas, platný minimálně 9 měsíců od data vstupu do Saúdské Arábie
  • vyplněný formulář
  • 2 fotografie pasového formátu
  • kopii datové stránky pasu
  • rezervace zpáteční letenky
  • vysílací dopis české firmy, ověřený Hospodářskou komorou ČR
  • zvací dopis od partnerské firmy ze Saúdské Arábie s registračním číslem Ministerstva zahraničních věcí SA a ověřený obchodní komorou SA
  • výpis z obchodního rejstříku SA firmy
  • výpis z obchodního rejstříku české firmy
  • žadatel musí vyplnit elektronický formulář: https://enjazit.com.sa/default.asp,  zaplatit jej online platební kartou, vytisknout a dodat spolu s podklady
  • u služebních cest je nutné na stránkách Enjazit.com jako druh cesty zvolit "Commercial visit"
  • kopie diplomu nebo jiného dokladu o vzdělání
  • u Family visitor visa i zvací dopis od rodinného příslušníka ze SA a registrační číslo z MZV SA

Nejžádanější víza

Letíte do Rijádu? Chcete procestovat Saúdskou Arábii na Blízkém východě u Rudého moře? Rádi byste navštívili dvě nejsvětější místa islámu, Mekku a Medínu? Potřebujete vízum, které lze zajistit prostřednictvím ambasády.