Víza Thajsko

Vízum do Thajska

Jak na víza do Thajska

Od roku 2011 Češi vízum do Thajska nepotřebují, pokud jejich pobyt není delší než 30 dní. Platí pro vstup do země letecky, s dobou pobytu do 30 dnů. Při vstupu po zemi platí pouze pro pobyty do 15 dnů. Víza pro delší pobyty vám rádi vyřídíme na Velvyslanectví Thajska v Praze. V současné době je při vstupu do Thajska vyžadováno prokázání hotovosti  ve výši 10.000 THB na osobu nebo 20.000 THBv případě rodiny
  • Délka pobytu až 60 dní (délku pobytu určí imigrační pracovník na hranicích)-
  • Pobyt lze prodloužit zde: Office of Immigration Bureau located on Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889.
  • Platnost víza: začíná dnem vydání.
  • 3 měsíce / 1 vstup.
  • 6 měsíců / více vstupů.
  • Doba vyřízení je 4–5 pracovních dní.

Potřebné dokumenty k vyřízení na ambasádě:

  • cestovní pas platný min. 6 měsíců po návratu z Thajska
  • výpis z vlastního bankovního účtu za poslední dva měsíce
  • kopie datové strany pasu
  • u cizinců kopie dlouhodobého nebo trvalého pobytu v ČR
  • vyplněný formulář
  • 1x fotografie pasového formátu
  • rezervace zpáteční letenky nebo potvrzení o zakoupeném zájezdu
  • rezervace hotelu nebo jinou evidenci o ubytování

K žádosti o vícevstupní vízum je nutné navíc doložit:

  • výpis z bankovního účtu každého žadatele s minimálním zůstatkem 160 000 Kč za posledních 6 měsíců (nebo adekvátní finanční evidenci)
  • potvrzení o zaměstnání v angličtině
 

Nejžádanější víza

Chcete strávit exotickou dovolenou v Thajsku? Letíte do Bangkoku? Toužíte ochutnat vyhlášené pokrmy thajské kuchyně? Pokud přiletíte na mezinárodní letiště, do 30 dní nepotřebujete vízum. Thajsko je turisty velmi oblíbené, podnebí je tropické, s vysokými teplotami i vlhkostí. Duben a květen jsou měsíce s nejvyššími teplotami v roce, dosahují v průměru až 35–36 °C.