Víza Austrálie

Vízum do Austrálie

Jak na víza do Austrálie?

Chcete studovat v Austrálii? A rádi byste si zároveň vydělali peníze? Nebo chcete tuto zemi procestovat jako turisté? Zařídíme vám vízum. Napište nám e-mail na adresu info@viza.cz, rádi vám odpovíme na otázky a pošleme potřebné formuláře.   

Víza do Austrálie do 90 dnů (evisitor visa)

  • Doba pobytu je maximálně 90 dní, počet vstupů je neomezený.
  • Vízum platí 1 rok ode dne vydání.
  • Dá se využít k turistickým i služebním účelům.
  • Vyřízení žádosti trvá 2–8 pracovních dní.
  • Vízum potřebujete, pokud cestujete do Austrálie jako turista, na služební cestu, na rodinnou návštěvu, sportovní akci, studijní pobyt do 12 týdnů a podobně.
  • Evisitor visa sjednocuje žádosti o krátkodobá víza pro všechny členy Evropské unie.
  • Evisitor visa není pracovní povolení.
  • Australský imigrační úřad si může k žádosti kdykoliv vyžádat namátkou dodatečné dokumenty (potvrzení od zaměstnavatele, výpisy z banky, itinerář cesty a podobně).
  • Po odevzdání podkladů na příslušný imigrační úřad již není možné měnit termín platnosti víza, typ víza ani dobu vyřízení.
  • Upozorňujeme cestovatele s platným vízem, že jim mohou úřady vstup do Austrálie zamítnout bez udání důvodu.
     

Pro vyřízení krátkodobého víza do Austrálie potřebujete tyto dokumenty:

  • vyplněný a podepsaný formulář,
  • za každé dítě musíte vyplnit vlastní žádost,
  • nezletilé děti a senioři nad 75 let nemusí u evisitor visa dokládat žádné další dokumenty k cestě,
  • cena za vyřízení u společnosti Asiana je 600 Kč (dostanete 200 Kč slevu, pokud si koupíte letenku na Letuska.cz).

Víza na 91–365 dní (evisa)

Pokud chcete v Austrálii pobývat od 91 do 365 dní, potřebujete takzvané "evisa" vízum. Rádi vám jej zprostředkujeme. 

  • Platnost australského evisa je 12 měsíců ode dne udělení.
  • Může sloužit turistům i pro služební cesty.
  • Evisa není pracovní vízum.
  • Sustralské úřady zašlou rozhodnutí o udělení víza, toto rozhodnutí v elektronické formě vložte do pasu a noste stále při sobě až do doby odjezdu z Austrálie, jedině tak vás pustí do letadla.
  • Vízum je vícevstupové.
  • Vízum zprostředkujeme za 3 500 Kč (dostanete 200 Kč slevu, pokud si koupíte letenku na Letuska.cz).
  • Doba vyřízení závisí na rychlosti dodání dokumentů, imigrační úřad téměř vždy vyžaduje dodatečné podklady.

Pro vyřízení víza nad 90 dnů do Austrálie potřebujete tyto dokumenty:

  • oskenovanou kopii pasu s platností o šest měsíců delší, než je předpokládaný návrat z Austrálie, nelze vyřídit na zelený rychlopas (nebo přineste pas osobně, kopii zařídíme),
  • vyplněný a podepsaný dotazník (zašleme na vyžádaní mailem),
  • cestovatelé nad 70 let potvrzení od lékaře na formuláři Medical Assessment a kopii pojištěných léčebných výloh,
  • u nezletilých je třeba dodat kopii rodného listu, souhlas rodičů – form 1229 (musí být notářsky ověřeno), kopie pasů rodičů (nebo občanských průkazů), pokud necestují s rodiči, ale jiným dospělým – notářsky ověřený form 1257 (undertaking declaration),
  • imigrační úřad si může dodatečně vyžádat například potvrzení od zaměstnavatele, výpis z bankovního účtu, daňové přiznání a podobně.
  •  

Studijní víza do Austrálie s pracovním povolením

S tímto vízem můžete v Austrálii studovat a pracovat až 20 hodin týdně. Pokud máte zájem o tento typ víze, kontaktujte prosím přímo naše kolegy na info@study.cz nebo + 420 234 703 103.

  • Vízum zprostředkujeme pouze žadatelům o studium na odborných a jazykových školách, kteří budou mít studium zajištěné přes naši společnost.
  • S tímto vízem můžete legálně pracovat až 20 hodin týdně.
  • Doba vyřízení je 6–8 týdnů.
  • Platnost víza je maximálně 5 let.

Tranzitní vízum do Austrálie

  • Pokud zůstanete maximálně 8 hodin jen na letišti, tranzitní vízum do Austrálie nepotřebujete.
  • Pokud je váš pobyt v tranzitním prostoru delší než 8 hodin, musíte zažádat o evisitor vízum (doporučujeme žádat již u hranice 7 hodin).

 

Nejžádanější víza

Cestujete do Austrálie? Chcete vidět australská města Canberra, Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth, Adelaide a třeba Darwin? Chtěli byste studovat v Austrálii? Zařídíme vám vízum, můžete v Austrálii chodit do školy a zároveň pracovat až 20 hodin týdně. Naše vízové oddělení vám zprostředkuje i víza evisa a evisitor pro turisty, služební cesty a jiné účely.