Víza Čína

Vízum do Číny

Jak na víza do Číny?

Vyřídíme pro vás turistická i služební víza do Číny. Před cestou do Číny si raději ověřte, zda se podmínky pro cestování nezměnily. Pokud má žadatel v pase razítka států: Sýrie, Turecko, Írán, Irák, Tunisko, Egypt, Jemen, Libye, Afghánistán nebo Pákistán – bude jeho žádost více a déle prověřována a je pravděpodobné, že bude pozván k osobnímu pohovoru. Proto doporučujeme vyřídit pro čínská víza zvláštní pas. 

Specialisté našeho vízového oddělení mají vždy aktuální informace a rádi vám poradí, kontaktovat je můžete na adrese info@viza.cz

Turistická víza do Číny

  • Turistické vízum vám rádi vyřídíme, klikněte prosím na tlačítko v pravé části stránky.
  • Konzulární úředník si může vyžádat dodatečné podklady k žádosti.
  • Vyřízení žádosti trvá minimálně 1 týden, expresně vyřídit žádost nelze.

Pro vyřízení turistického víza do Číny potřebujete tyto dokumenty:

  • cestovní pas, platný ještě 6 měsíců po skončení platnosti požadovaného čínského víza,
  • vyplněný vízový formulář,
  • jednu fotografii pasového formátu,
  • kopii přední strany pasu s osobními údaji,
  • podrobný itinerář cesty po Číně (podle časového sledu, místa, pamětihodnosti a podobně, případně informace o zajištěném ubytování),
  • rezervaci zpáteční letenky (pokud cestujete jinak než letadlem, předložíte příslušné vysvětlení a potvrzení) konzulární pracovník si může vyžádat již zakoupenou letenku,
  • rezervaci ubytování (případně zvací dopis od kontaktní osoby v Číně obsahující informace o zajištěném ubytování),
  • při návštěvě přátel potřebujete zvací dopis od kontaktní osoby v Číně, který musí obsahovat i kontakty, pokud je kontaktní osobou čínský občan, je k dopisu třeba přiložit kopii jeho občanského průkazu či pasu; pokud je kontaktní osobou cizí státní příslušník žijící v Číně, je k dopisu třeba přiložit kopii jeho pasu a kopii jeho platného víza/povolení k pobytu v Číně,
  • nezaměstnaní musí mít potvrzení z úřadu práce a výpis zůstatku na účtu,
  • žadatelé, kteří se aktivně účastní sportovní akce, musí dodat oficiální pozvání "Invitation Letter of Duly Authorized Unit" nebo zvací dopis od organizátora úředně potvrzený dopisem "Confirmation Letter of Invitation" a potvrzení o rezervaci zpáteční letenky,
  • nezletilé děti musí dodat notářsky ověřený souhlas obou rodičů s vycestováním dítěte (byť s ním cestují), obsahující prohlášení rodičů o finančním zabezpečení nezletilého a ověřenou kopii rodného listu.

Služební víza do Číny

  • Konzulární úředník si může vyžádat dodatečné podklady k žádosti.
  • Vyřízení žádosti trvá minimálně 1 týden, expresně vyřídit žádost nelze.
  • Služební víza vyřídíme na jeden, dva i více vstupů.

Pro vyřízení služebního víza do Číny potřebujete tyto dokumenty:

  • cestovní pas, platný ještě 6 měsíců po skončení platnosti požadovaného čínského víza,
  • vyplněný vízový formulář,
  • jednu fotografii pasového formátu,
  • kopii přední strany pasu s osobními údaji,
  • originál vysílacího dopisu v angličtině od české společnosti, která vás do Číny vysílá,
  • oficiální pozvání "Invitation Letter of Duly Authorized Unit" nebo zvací dopis od zvoucí organizace či společnosti na hlavičkovém papíře, psaný v čínském jazyce, který musí obsahovat následující informace: (I) informace o žadateli: jméno, pohlaví, datum narození, státní příslušnost, číslo pasu. (II) informace o návštěvě žadatele: účel návštěvy Číny, časové rozmezí návštěvy, místo návštěvy, vztahy mezi žadatelem a zvoucí organizací nebo společností, způsob finančního krytí návštěvy, (III) informace o zvoucí organizaci nebo společnosti: název zvoucí organizace nebo společnosti, telefonní číslo, adresa, datum vystavení zvacího dopisu, razítko, celé jméno a podpis odpovědné osoby ze zvoucí organizace nebo společnosti,
  • žadatelé, kteří se účastní veletrhu Canton Fair, musí mít zvací dopis vydaný organizátorem veletrhu,
  • žadatelé, kteří se aktivně účastní sportovní akce, musí dodat oficiální pozvání "Invitation Letter of Duly Authorized Unit" nebo zvací dopis od organizátora úředně potvrzený dopisem "Confirmation Letter of Invitation" a potvrzení o rezervaci zpáteční letenky.

 

Tranzitní víza do Číny

Před cestou do Číny si raději ověřte, zda se podmínky cestování nezměnily. Specialisté našeho vízového oddělení mají vždy aktuální informace a rádi vám poradí, kontaktovat je můžete na adrese info@viza.cz.

Za běžné situace tranzitní vízum nepotřebujete, pokud jsou splněny tyto podmínky:

Přímý tranzit do 24 hodin

  • o vízum nemusíte žádat, pokud se v tranzitním prostoru na letišti v Číně nezdržíte déle než 24 hodin a máte letenku s potvrzenou rezervací místa

72hodinový bezvízový tranzit v Pekingu, Šanghaji, Guangzhou a Chengdu

  • díky podpoře personální výměny mezi Čínou a dalšími zeměmi mohou občané příslušných zemí s platnou letenkou do třetí země na letišti v Pekingu, Šanghaji, Guangzhou a Chengdu využít 72hodinového bezvízového tranzitu
  • seznam zemí bezvízového tranzitu: země Schengenské smlouvy v Evropě (Rakousko, Belgie, Česká Republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Maďarsko, Island, Itálie, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Malta, Německo Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko), další evropské země (Rusko, Velká Británie, Irsko, Kypr, Bulharsko, Rumunsko, Ukrajina, Chorvatsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Makedonie, Albánie), Spojené státy americké, Kanada, Brazílie, Mexiko, Argentina, Chile, Austrálie, Nový Zéland, Korejská republika, Japonsko, Singapur, Brunej, Spojené arabské emiráty a Katar
  • kdy může cizinec požádat o 72hodinový bezvízový tranzit: pokud je občanem některé ze zemí, kterých se týká 72hodinový bezvízový tranzit, musí být držitelem platného cestovního dokladu své země a navazující letenky do třetí země (oblasti) s odletem do 72 hodin s potvrzeným datem a rezervací místa,  musí cestovat do třetí země (oblasti) s tranzitem přes mezinárodní letiště v jednom z daných měst.

Které dokumenty potřebujete k vyřízení 72hodinového bezvízového tranzitu

  • cizinci, kteří splňují podmínky pro 72hodinový bezvízový tranzit, musí žádost o bezvízový tranzit oznámit letecké společnosti, která je dopravuje do jednoho z daných měst, letecká společnosti informuje imigrační orgány na příslušném letišti v Číně a imigrační orgány po ověření, zda jsou splněny podmínky pro bezvízový tranzit, povolí vstup do země
  • cizinci, kteří do Číny vstoupili na základě 72hodinového bezvízového tranzitu, nesmí opustit město, do kterého jim byl povolen vstup
  • cizinci, kteří s 72hodinovým bezvízovým tranzitem vstoupili do Číny přes letiště v Pekingu (Beijing Capital Airport), musí Čínu opustit ve stanovené lhůtě opět z Beijing Capital Airport – vycestování přes letiště v Šanghaji nebo v jiném městě není možné

Nejžádanější víza

Cestujete do Číny? Plánujete cestu do Pekingu, toužíte si prohlédnout část Zakázaného města z 15. století? Nebo letíte do desetimilionové Šanghaje? Vyřídíme vám vízum na 30 dní s platností na tři měsíce i vízum pro více vstupů. I k pracovním účelům potřebujete služební vízum. Kontaktujte nás na adrese info@viza.cz, rádi vám s vízem do Číny poradíme.