Víza Nový Zéland

Vízum na Nový Zéland

Jak na víza na Nový Zéland?

S Novým Zélandem má Česká republika bezvízový styk na dobu pobytu maximálně 90 dnů.

Můžete si sami vyřídit speciální víza pro program Working Holiday Scheme, která zahrnují i pracovní povolení. Více informací o pracovním vízu Working Holiday.

Roční víza na Nový Zéland (Working Holiday Visa)

  • platnost je 1 rok
  • možnost udělení víza je pouze jednou za život
  • vyřídit vízum trvá 7–10 dní

Doklady, které budete předkládat při vstupu na území Nového Zélandu:

  • cestovní pas a jeho kopie
  • elektronické vízum
  • fotografie pasového formátu
  • rezervace zpáteční letenky
  • doklad o dostatku peněz (minimálně 4200 NZD a peníze na zpáteční letenku)
  • cestovní pojištění platné na celou délku pobytu na Novém Zélandu

Podmínky pro udělení víza:

  • věk 18–35 let
  • občan ČR s trvalým bydlištěm v Česku
  • držitel platného pasu České republiky s koncem platnosti minimálně 2 roky a 3 měsíce od data podání žádosti
  • nebrat s sebou nezletilé děti
     

Nejžádanější víza

Pokud plánujete cestu po Novém Zélandu, vízum nepotřebujete. Ale zůstat v zemi můžete maximálně tři měsíce. Chcete pracovat nebo pobývat na Novém Zélandu až jeden rok? Můžete získat Working Holiday Visa.